Blommor

Blommor

Blommor kan betyda mycket på en begravning, den avlidne kanske hade en favoritblomma eller en särskild färg som han/hon tyckte om. Man kan beställa blommor via en blomsteraffär eller ordna med det helt själv.

 

Kistdekoration

Oftast så har man någon slags dekoration på kistan och det kan vara allt från en traditionell lite avlång modell, ett blomsterhjärta, en mindre bukett eller något du plockat själv ute i naturen.

 

Urndekoration

Om man har en urnakt så kan urnan dekoreras på olika sätt. Något som fästs på urnan, en blomsterkrans som urnan ställs i eller kanske en dekoration som ligger intill urnan.

 

Handblomma

Oavsett om du är nära anhörig eller gäst på en begravning så brukar de flesta ha en handblomma att lämna vid avskedet. Det kan vara precis vilken blomma som helst, något som är beställt från blomsteraffären eller en blomma du plockat i naturen eller i trädgården. En handblomma kan även symboliseras av en personlig sak som t. ex. en teckning, en pärlplatta, en snusdosa, ett fiskedrag, en golfboll mm.

 

Övriga blommor

Buketter, dekorationer, hjärtan, kransar, olika formbinderier är andra blommor man kan beställa. I dessa kan man välja att ha ett kort eller band med någon hälsningstext.

 

Vi samarbetar med Blomstertorget i Ullstämma.

Ni kan hämta inspiration på https://www.blomstertorget.se/begravning/

 

 

 

 

 

Med respekt, engagemang och varm omtanke vill vi bidra till att begravningen blir ett värdigt och personligt avsked.

Jour alla dagar dygnet runt.